Petra Verhoef
"In de Stilte vind je JeZelf"

“In the very deep darkness of this world, little pinpoints of light show up very brightly and can shine a long way"

Jetsunma Tenzin Palmo

InnerLicht

Al lang ben ik gefascineerd door Tibetaans Boeddhisme. Waarom? Omdat hier zo duidelijk en logisch uitleg wordt gegeven over hoe dingen écht in elkaar steken.

De logica der dingen, zou je kunnen zeggen. Vooral meditatie is in Boeddhisme een belangrijke tool om ons te helpen weer bij onze interne logica te komen, ons innerlijk kompas.

Na vele trainingen op dit gebied gevolgd te hebben, kreeg ik in 2013 van gerenommeerd Tibetaans leraar Tulku Lobsang Rinpoche (www.tulkulobsang.org) officiële erkenning als meditatieleraar op het hoogste niveau.

Sindsdien geef ik nationaal en internationaal meditatielessen die gebaseerd zijn op de hoogste meditatievorm die Rigpa (ook wel Dzogchen) heet. Rigpa betekent 'Weten'.

Mijn kennis en ervaring over Rigpa te mogen delen is een groot cadeau. Het raakt mij als ik zie wat deze meditatie voor mensen doet. Rigpa leidt tot het besef dat alles en iedereen bij elkaar hoort. Het ervaren van de samenhang der dingen maakt dat je anders naar het leven gaat kijken. Het geeft meer rust, inzicht en mededogen omdat je leert zien dat alles gewoon is wat het is, zonder hier een waarde-oordeel over te hoeven geven.

Wie ben ik?

Meer dan 15 jaar werkte ik in het bedrijfsleven als IT-projectmanager. Ik vond het geweldig om met grote teams een mooi product neer te zetten. Steeds meer raakte ik geïnteresseerd in de begeleiding van de mensen zelf, vooral de begeleiding in hun persoonlijke processen.  Daarom startte ik in 2003 mijn eigen bedrijf:  Samma, Centrum voor Ontwikkeling en Groei.

Nu heb ik een praktijk in persoonlijke begeleiding en geef ik opleidingen, trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en meditatie. Daarnaast schrijf ik columns en heb ik een tijdlang een radioprogramma verzorgd bij het Amerikaanse Wisdom & Intuition Network.

 

Over mijn eigen ervaringen schreef ik het boek ‘Vertrouwen, hoe intuïtie je leven verrijkt’,

©2019 InnerLicht - Mediteren voor JeZelf door Petra